Menu Close

Javna rasprava o Nacrtu zakona o BZR od 9. do 29. septembra 2021. godine.

Izmene zakona o bzrUprava za bezbednost i zdravlje na radu pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je objavila Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o bezbednosti i zdravlju na radu.

Između ostalog, ono što jeste novina je da, po nacrtu, Zakon konačno prepoznaje rad na daljinu i rad od kuće, tj. rad van prostorija poslodavca. Nakon prepoznavanja ove kategorije u nacrtu Zakona, nadamo se da će uskoro uslediti i Pravilnik o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad na daljinu kojim će se otkloniti mnoge nedoumice i omogućiti i većem broju poslodavca i zaposlenima u Srbiji da relaksiranije realizuju rad na daljinu u skladu sa mogućnostima svojih procesa i mogućnostima koje moderne tehnologije pružaju, uz pre svega očuvanje bezbednih i zdravih uslova za rad.

Nacrt Zakona o BZR i dokumentacija za podnošenje predloga za njegove izmene i dopune se može naći na adresi Ministarstva (https://www.minrzs.gov.rs/srb-lat/dokumenti/predlozi-i-nacrti/uprava-za-bezbednost-i-zdravlje-na-radu-0).

Javna rasprava o Nacrtu zakona o BZR sprovodi se u periodu od 9. do 29. septembra 2021. godine.